dijous, 24 d’abril de 2008

Release!

Un cop passat quasi 2 mesos de feina amb el meu primer projecte en Ruby, ja tenim el Sistema en funcionament! El termini ha coincidit amb la festa major de Figueres, així que ho podrem celebrar a l'engròs ;-). Heus aqui una sèrie de valoracions respecte com s'ha efectuat el desenvolupament del projecte.

Primer de tot, afirmar que Ruby On Rails és una meravella, el mateix projecte en qualsevol framework de Java hagués tingut un cost en temps bastant superior. I malgrat que porto 4 anys de Facultat amb Java i 2 mesos amb RoR, es pot dir que aquest ha estat el meu primer projecte més o menys gran en la que per fi hi dedico més temps a programar que a debuggar. S'ha de tenir en compte que no ha estat només a causa de les facilitats del Rails, sinó també per la espectacular potència del seu debugger ruby-debug.

Pel que fa a la metodologia, s'ha seguit una metodologia bastant àgil i el resultat ha estat impecable: només hi ha hagut 1 error d'obtenció/definició dels requeriments que han afectat al disseny un cop aquest ja havia estat programat ( i dit sigui de passada, es va poder solventar en un dia). La metodologia per la obtenció d'aquests requeriments era ben sencilla, i és que dificilment és pot trobar una tècnica millor que no sigui treballar just al davant del 'client'.

Hi ha qui diu que la programació amb RoR va lligada a la metodologia àgil, que complementats milloren la qualitat i redueixen el cost del projecte. De fet, de tots els llibres de Ruby On Rails, el més venut al portal Amazon es titula "Agile Web Development with Rails". Ara que ja ha passat St Jordi, potser me'l compraré :-)