dimarts, 29 de gener de 2008

l'Efecte Mozart.

No m'entusiasma precisament escoltar "l'últim nou disc" d'un estil músical del Segle VXIII ( A.K.A. música clàssica) . Però el fet curiós és que segons un estudi de la universitat de Winskonsin, publicat a la revista Nature al 1993 ( farà ara ja 15 anys) revela que escoltar peces del compositor Austríac incrementa la capacitat de concentració i la fluïdesa en la resolució de problemes. Dit d'una altra manera, augmenta l'IQ de la persona. Així queda demostrat en les estadístiques, o així ens ho creiem els empírics. El cas és que en les diverses proves que s'han realitzat, s'han obtingut resultats similars. Per tant, s'ha batejat aquest fenomen com a l'Efecte Mozart.

Ja existeix una branca de la psicologia, anomenada psicologia de la música, que estudia els efectes de les notes en el nostre comportament. I ja hi han diversos estudis que constaten que escoltar música en el treball augmenta la productivitat. De moment però, Mozart és l'únic compositor que té un efecte més visible.

Si creieu que els joves d'avui dia són més ximples que els de temps enrere, aquí teniu la resposta: No escolten Mozart. Haurem de canviar d'estil.